Dit was t dan…

dit was t dan...EK 2016 voetbalcolumn

Zo dat was het dan, het is nu dan toch echt werkelijkheid we gaan definitief niet naar het EK volgend jaar. Is dat erg, jaaaaaaaaaa dat is gewoon klote, althans voor de voetballiefhebber, voor de vaderlandse economie en natuurlijk voor mijzelf.

 

Wat nu, moet Danny Blind bondscoach blijven? Nee natuurlijk niet. Kan Blind er iets aan doen dat we niet naar Frankrijk gaan, nee natuurlijk ook niet. Maar moet hij dan evengoed weg? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Maar waarom dan zul je zeggen, nou omdat er de meest bizarre dingen gebeuren sinds Blind de leiding heeft, maar is dat Blind dan aan te rekenen, nee ook niet, want aan sommige dingen kun je gewoon niets aan doen. Kortom reden genoeg lijkt me om het contract te beëindigen en dat moet weer niet zo moeilijk zijn met een man als Van Oostveen als hoogste baas. Deze topper is gespecialiseerd in het weggeven van gouden handdrukken, voor complete begeleidingsteams.

 

Want uiteraard moet de gehele staf plaats maken, dus ook Van Nistelroode en Van Basten. Wat Van Nistelroodes bijdrage is geweest lijkt me wel duidelijk, dat is eh, eh, eh , eh, nou ja hij zal wel belangrijk zijn geweest in de kleedkamer, dat is tegenwoordig namelijk ook een vak, goed in de kleedkamer zijn. Dag meneer wat doet u voor de kost, nou ik ben kleedkamercoach. Dan Marco van Basten, mijn held, hij schoof aan toen Guus was weg gebonjourd en Blind een plaatsje opschoof. Marco zelf ex bondscoach en was voor zijn tweede Oranje periode assistent trainer bij AZ. In Alkmaar was San Marco aangesteld als hoofdtrainer, maar bleek na een paar wedstrijden niet tegen de druk bestand. In goed overleg werd besloten dat Marco als assistent zou gaan werken naast de nieuwe hoofdtrainer. Een mooie en vooral nette oplossing van AZ, zeker omdat de twijfels bij Van Basten zelf zich in zijn periode bij Heerenveen al openbaarde. Dat had hij misschien beter kenbaar kunnen maken voordat hij bij AZ een contract als hoofdtrainer tekende. Door dit te verzwijgen heeft hij AZ wel met een probleem opgezadeld, ze moesten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en het heeft behoorlijk wat geld gekost. Maar toen de storm geluwd was, bleek het prima te werken en heeft San Marco diverse keren aangegeven dat hij het heel erg naar z’n zin had in Alkmaar. Maar Guus was nog niet geloosd en AZ nog maar net begonnen aan het nieuwe seizoen, toen de naam van San Marco in verband werd gebracht met het Nederlands elftal. Ik dacht dat San Marco anders was, anders dan al die andere patjepeeërs, dat hij een man was van zijn woord. Maar nee hoor na wat heen en weer ouwehoeren vertrok San Marco naar Zeist. Eén van de belangrijkste redenen was dat hij weer met topspelers ging werken en werken in de top en wie wil dat nou niet.

 

Topspelers, tsja wat zijn onze topspelers? Nou we hebben er niet veel dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen want dat begrijpen jullie ook wel. Maar voor de rest mijn hemel, dat is niet echt veel. Ze kunnen wellicht aardig ballen, maar voor de rest pffff, wat zal ik erover zeggen, nou op dit moment niet veel want daar wijd ik nog wel eens een columnpie aan. Maar een paar dingen moet ik er toch even uitlichten, plezier, passie, saamhorigheid en lachen. Ze stralen absoluut geen plezier uit, missen de passie van bijvoorbeeld Noord Ierland, beleven alles alleen en lachen zie ik ze nooit doen. Daarom komt er maar één man in aanmerking om Blind op te volgen en dat is Reneetje van der Gijp!!

 

Reneetje is de juiste man op de juiste plaats, dit mannetje heeft als spelertje absoluut niet alles uit het carrieretje gehaald. Maar daarnaast is wel duidelijk dat hij veel plezier heeft gehad in z’n carrière.

hanskraayjrEn wat is het leven zonder humor, een dag niet gelachen…nou je weet het wel. Maar met Gijp komt de humor terug en wordt er weer gelachen in de kleedkamer. Lekker iemand z’n schoen vol poepen, een moorkop vullen met scheerschuim, beetje rotzooien met de vrouw of dochter van de voorzitter en vooral jezelf niet al te serieus nemen. Daarnaast huldigt Reneetje het standpunt dat de rol van de trainer altijd gruwelijk wordt overschat. Nou dat kan hij dan gelijk bewijzen, ik dicht hem namelijk weinig tot geen capaciteiten toe op het gebied van het trainerschap, maar als er één ding is waar hij goed in is dan is het slap ouwehoeren en ik denk dat dit samen met de nodige humor de sleutel is tot nieuwe grote successen van Oranje. Hiermee zal ook de passie en saamhorigheid weer terug komen en wordt een doelpunt gewoon weer met  teamgenoten gevierd en niet in hun eentje bij de cornervlag op knieën net doen of je aan het bellen bent met god weet wie.

De rest van de staf moet Reneetje zelf maar samenstellen en misschien moet er helemaal wel niemand bij. Een optie zou Hans Kraay Jr kunnen zijn want die wordt helemaal door niemand serieus genomen, maar goed ze zien maar. Vervolgens lijkt de positie van Bertje ook niet meer houdbaar, voor die plaats is maar één optie, Toon Gerbrands want er moet nog wel iemand binnen Oranje zijn met voetbal know how en die weet hoe de hazen lopen. Reneetje en Toon zullen het Nederlandse voetbal weer helemaal uit het moeras trekken. Ik wens jullie een fijne zomer, ik ben in de maand juni de hort op want ik geloof het wel, een EK zonder Oranje gatverdamme!!

 

Groet Boris.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *