Het vlaggenschip van de KNVB

Het vlaggenschip van de KNVB.

Deze week maakte bondscoach Danny Blind de voorselectie van het Nederlands elftal bekend voor de oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland. Het belangrijksdanny blind persconferentiete feit  van deze voorselectie is het niet selecteren van Robin van Persie en daar had onze bondscoach wel een verklaring voor. Robin van Persie is sinds hij in Turkije speelt niet goed, niet fris en niet scherp genoeg. Hij speelt geen volledige wedstrijden en kan geen 90 minuten volmaken, na zo’n 70 minuten is de pijp leeg en dat kan niet volgens de bondscoach. Blind heeft dit aan Robin van Persie meegedeeld in een gesprek wat eigenlijk geen gesprek was, Van Persie heeft het aangehoord, kortom het was een mededeling. Het is overigens niet voorgoed wat Blind betreft, want als Van Persie goed zijn best doet en hard gaat trainen zou hij er de volgende keer gewoon weer bij kunnen zijn. An me hoela, zolang Danny Blind bondscoach is verwacht ik niet dat Van Persie nog zal spelen voor Oranje en daar geef ik hem volkomen gelijk in, want wie denkt Danny Blind nu helemaal wel wie hij is.

Persoonlijk denk ik dat Robin van Persie niet altijd een makkelijke jongen is in een groep en heb ik me ook wel geërgerd aan zijn gedrag. Zo herinner ik me nog de nederlaag tegen Denemarken tijdens het EK van 2012. Kort na het laatste fluitsignaal stond Van Persie aan de rand van het veld te telefoneren, geen handige actie zo kort na een nederlaag vond ik en met mij veel anderen. Voorts zijn er wel meer incidentjes geweest waar Robin van Persie bij betrokken was. Oké dat is dan zo, maar bovenal is Van Persie een begenadigd voetballer, die altijd hoort te spelen. Kom nu niet aan met het feit dat we gaan bouwen aan een nieuw en jong elftal. Je moet altijd de beste spelers selecteren en opstellen, daar hoort Van Persie zeker bij, helemaal op dit moment met de vele afwezigen. Hij zou ook niet altijd spelen bij zijn club en dat is ook noodzakelijk om geselecteerd te worden, ook lulkoek want denk eens aan Van der Wiel die speelt nagenoeg nooit bij zijn club, maar werd gewoon opgeroepen en speelde ook nog.

Vervolgens verteld Blind ook nog met droge ogen dat Van Persie in potentie de beste spits is, nou die moet je dan selecteren lijkt me, ook als hij geen 90 minuten kan spelen. Want Danny Blind, een Van Persie op halve kracht, die misschien maar één helft speelt is van veel meer waarde dan, met alle respect spelers als De Jong, Dost en Kramer die een hele wedstrijd spelen. Hij heeft in de punt van zijn grote teen meer kwaliteit en voetbalgogme dan alle de hiervoor genoemde spelers bij elkaar. En Danny Blind, dat weet jij ook, dus moet er wat anders aan de hand zijn. Wellicht wil je hem prikkelen met deze onbezonnen actie, mocht dat zo zijn is het psychologie van de koude grond.

Maar goed hier moeten we het voorlopig mee doen. De KNVB, lees Van Oostveen heeft het vlaggenschip van de KNVB opgezadeld met deze incompetente staf. Blind heeft als trainer nog niets gepresteerd, hij heeft alleen bij Ajax en Sparta rond gelopen en geen aansprekend resultaat behaald. Zijn assistent Marco van Basten was een weergaloze voetballer en heeft als trainer meer ervaring dan de hoofdtrainer, maar ook geen trainers carrière die tot de verbeelding spreekt  en Ruud van Nistelrooy zie ik meer als een stagiaire.

Het is in mijn ogen volslagen onbegrijpelijk dat één man zonder de benodigde kennis deze positie bekleed en de vrijheid  en macht heeft om de meest belachelijke beslissingen te nemen. Het Nederlandse voetbal staat er niet goed voor en we zijn verworden tot het lachertje van Europa. Omtoon gerbrandsdat ik van Bert van Oostveen geen enkele zelfreflectie verwacht, word het tijd dat er ingegrepen wordt en snel ook.

Ik zie maar één man die de boel weer op de rit kan krijgen en dat is Toon Gerbrands. Dit is mijn inziens de eerste stap die gemaakt moet worden. Gerbrands is in staat om een topsport klimaat te creëren en dat is wat we nodig hebben. Vervolgens zullen we dan nog maar één keertje moeten
slikken en de gehele trainersstaf vervangen. Wie er voor de groep moet komen te staan laat ik over aan de mensen die er echt verstand van hebben. Mijn oproep is om hier niet lang mee te wachten want het is niet 5 voor 12, maar 5 over 12.

 

Ciao en groetz Boris

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *