Old Soldiers can’t stop

donleothuis

Zo de eerste ellende van het mislopen van het EK van volgend jaar is verwerkt, dus gaan we weer over tot de orde van de dag, want de bal rolt gewoon door. De eerste trainers zijn er weer uit gesodemieterd en de vervangers  staan alweer voor de groep. Natuurlijk zien die het helemaal zitten, hebben ze allemaal een talentvolle groep, barsten ze van het vertrouwen, positiviteit en gaan ze uit van een lange en vruchtbare samenwerking.

 

Sommige trainers houden de eer aan zichzelf, zoals Dickie bij Sunderland. Nadat hij vorig seizoen was aangesteld om Sunderland binnen boord te Advocaathouden in de Premier League en daar ook nog in slaagde, was het mooi geweest. Maar na een beetje aandringen tekende Dick weer bij, had hij niet moeten doen en Sunderland ook niet. Want als Dick ergens begint roept hij na een tijdje alweer dat hij weg gaat. Gelukkig is het allemaal niet om het geld te doen, maar om de bitterballen.

 

Ook Dwight hield de eer aan zichzelf en daar hebben de stuurloze Friezen “us Foppe”  weer van zolder gehaald, tijdelijk en uiterlijk tot de winterstop, maar toch. Riemer er nog bij en Annie dan zijn we zomaar weer 20 jaar terug in de tijd. Ja regeren is vooruit zien en dat is Heerenveen wel toevertrouwd, maar goed de waan van de dag regeert, korte termijn visie, of eigenlijk helemaal geen visie. Voordat je het weet zit Kees Rijvers binnenkort ook weer in de dug out.

 

Dan hadden we Don Leo ook nog, over hem verscheen een biografie. Al zuchtend en roepend

“ik word hier zo moe van” zagen we “De Don” in diverse programma’s en overal ging het over het WK van 1990.
Nadat Oranje in 1988 Europees kampioen was geworden gingen we voor goud op het WK van 1990 in Italië. Dat mislukte dus faliekant, er ging van alles mis en “De Don” heeft altijd gezegd dat 70% niet naar buiten was gekomen, dus ik ging er even voor zitten. Maar helaas er was een media_xll_1563528doos 13, daar zat die 70% in en daar blijft het ook heb ik begrepen. Dat hebben wij weer, een doos 13. Don Leo begrijpt het niet allemaal, 2600 weken actief in het voetbal en dan dat gezeur over een paar weken in de zomer van 1990. Maar goed misschien heeft hij wel gelijk, wat hebben we eraan en Don Leo was echt wel meer dan die paar weken. Hij steeg tot grote hoogte en werd met Feijenoord, Ajax en Real Madrid kampioen, daarnaast degradeerde hij met Volendam, nadat hij in de winterstop nog op de derde plaats stond. Voorts was hij op vele plaatsen in de wereld actief, Leo Beenhakker is een wereldburger en een markante man en ik hoop oprecht  voor hem dat hij medio april – mei 2016 op de Coolsingel de schaal kan overhandigen aan Dirk Kuyt.

Jose-Mourinho-chelsea

Degene die zeker niet zelf zal opstappen is José Mourinho, die vind namelijk dat Chelsea onmogelijk een betere coach kan vinden, dus zal hij niet uit eigen beweging vertrekken. Uiteindelijk is dat niet aan hem en zullen ook voor José de wetten van het voetbal gelden, ik verwacht dat hij vrij is met de
kerst. Ik zie in hem ook nog wel een toekomst bij Oranje, mocht Reneetje er niet instappen.  Ik hoorde in het geruchten circuit de naam van Guus Hiddink rondgaan als nieuwe trainer van Chelsea, lijkt me geen optie, dan zou ik toch voor Kees Rijvers gaan.

 

Ciao tot de volgende keer,
Boris.
Voebalcolumnist Boris bockeljajev

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *