“With the hands in my hair”

“There sit i then, with the hands in my hair.”
Jawel wij stukjes schrijvers hadden hem allemaal al klaar, de column over Louis van Gaal. Het was een kwestie tijd, de vraag was niet of het ging gebeuren, maar wanneer het ging gebeuren.

 

De kerst had hij net gehaald, maar op tweede kerstdag kreeg de miljoenenformatie klop van Stoke City, de messen werden nog eens extra geslepen. De tabloids wisten het zeker, exit for the manager.

Maar nee hij zat maandag gewoon zoals altijd op de bank tegen Chelsea met aan het roer Guus Hiddink. In één van de beste wedstrijden van Manchester bleef het wonderwel 0-0 en Louis heeft weer wat lucht, want deze pot geeft  zeker perspectief voor de toekomst.

 

Louis van Gaal, is hij de toptrainer die velen in hem zien en spelers echt beter maakt, of worden zijn kwaliteiten zwaar overschat. Is het die vriendelijke man die zelfs de verjaardagen van de spelersvrouwen niet vergeet, of is hij een narcist die maar niet genoeg van zichzelf kan krijgen. Kan hij alleen goed met jonge spelers die hij nog kan kneden en kan hij niet omgaan met gearriveerde spelers. Is hij een kampioenen maker, of heeft hij z’n grootste successen aan Arjen Robben te danken, zoals Michels het geluk had met Cruijff te mogen werken.

 

Tsja, ik kom er niet uit maar het is een bijzondere man, in mijn ogen net zo onvoorspelbaar als het weer.  Saai is het nooit met Van Gaal, maar hij maakt het zichzelf vaak zo moeilijk. Op de persconferentie van vorige week vroeg hij zich af of de dames en heren van de pers hem geen excuses moesten maken, om vervolgens gelijk de persruimte te verlaten, echt weer een onvergetelijk Van Gaal moment, die zo in het rijtje past van “Ben ik nou zo slim en jij zo dom” of “media min – min”. Waarom hij dat doet is me een raadsel, zelfs zijn Truusje kan hem niet in het gareel houden. Die zal toch ook wel eens denken Lowietje, Lowietje doen nou eens even normaal.

 

Louis van Gaal is hij de beste van Nederland, Spanje, Duitsland, Europa en van de hele Wereld, of is hij dat nou net niet. Van Gaal is volgens mij best wel wat rancuneus, niet altijd een verkeerde eigenschap, want hierdoor heeft hij in mijn ogen AZ kampioen gemaakt. Ook zijn eerste periode bij Oranje heeft hem ontzettend zeer gedaan, hierdoor heeft hij in z’n tweede periode alles uit zichzelf en de groep geperst met als resultaat een hele mooie en onverwachte derde plaats. Hoe dan ook ik wens hem het allerbeste en denk  dat hij de boel weer op de rails krijgt en nog voor een verrassing kan zorgen. Blijf lekker Löffel an Löffel.’ schlafen mit Truusje,  spiel der Tod oder die Gladiolen.’ and

pay attention to the manager!

 

Fijne jaarwisseling en een mooi, gezond en sportief 2016.

 

Groet Boris.

 

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. Sandro says:

    Is weer een mooi stukje Boris, als van ouds! Fijne jaarwisseling!

  2. Sjaak says:

    Mooi gesproken Boris. Ik ben echt fan van u columns en moet u ook vaak gelijk geven. Jammer alleen dat het vaak over de trainers gaat en niet over de voetballers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *